Over Mij

Wie ben ik

Mijn naam is Josephine van der Lee en sinds 2017 ben ik ZZP ‘er en ben werkzaam als jeugd en gezinsprofessional. In 2011 ben ik afgestudeerd als Master Pedagoog (MEd) en gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en (jong)volwassenen met Autisme.

Daarnaast ligt mijn expertise ook op het gebied van TOS, ADHD, Hechtingstoornis en gedrag. 

In mijn praktijk bied ik begeleiding, coaching en psycho-educatie aan, en zet ik me in om kinderen, (jong)volwassenen te zien groeien en in hun kracht staan.

Missie en visie

Iedereen ontwikkelt zich op zijn manier en tempo. Bij Net Even Anders wordt er samen met de cliënt ( of met ouders) bekeken wat er nodig is om deze ontwikkeling opgang te brengen, en door te ontwikkelen. 

 

Hiervoor is maatwerk belangrijk, en is het soms nodig om ‘out of the box’ denken. Ik wil het verschil maken door ‘net even anders’ te kijken en mee te praten met cliënten met de vraag: ‘Wat heb jij nodig om ….’.

Waarom kiezen voor mij?

Familie Betrokkenheid

Ik benader familiebetrokkenheid door regelmatig persoonlijke coachingssessies met gezinsleden te organiseren. Dit creëert een transparante en ondersteunende omgeving waarin familieleden hun zorgen en ervaringen kunnen delen met elkaar. Vervolgens integreer ik de inzichten van familieleden in het coachingstraject om een holistische aanpak te garanderen

Voortdurende Bijscholing

Ik erken het belang van voortdurende bijscholing en neem regelmatig deel aan gespecialiseerde programma's die gericht zijn op de nieuwste ontwikkelingen in ondersteuning. Ik implementeer de meest recente onderzoeksbevindingen en therapeutische benaderingen in mijn coachingpraktijk, waardoor ik cliënten de meest effectieve begeleiding kan bieden.

Individuele benadering

In plaats van een one-size-fits-all benadering pas ik mijn coachingstrajecten aan op basis van de unieke behoeften van elke cliënt. Ik start met een intakegesprek om de sterke punten en uitdagingen van de cliënt te identificeren. Vervolgens ontwikkel ik een individueel begeleidingsplan dat aansluit op de specifieke doelen en interesses van de cliënt.

Gebruik van visuele ondersteuning

Ik maak gebruik van interactieve visuele tools, zoals digitale platforms en applicaties, om mijn coaching te ondersteunen. Daarbij integreer ik visuele materialen. waardoor cliënten op een boeiende manier essentiële concepten kunnen begrijpen en toepassen. Deze aanpak bevordert niet alleen het begrip, maar maakt ook de coaching leuk en stimulerend.

Kwalificaties & Partners