Brain Blocks Coaching

Brain Blocks Coaching

Pscyho educatie middels brain blocks zet ik in bij kinderen (vanaf 7 jaar), jongeren en bij ouders. Brain blocks laat met beelden ‘ zien’ wat er gebeurt in het brein van iemand zonder Autisme en bij iemand met Autisme. Mijn ervaring is dat in een gezin waar de ouders geen Autisme hebben en het kind/jongere wel ( of andersom) er een helder beeld wordt geschetst hoe beide breinen werken en dat er daardoor begrip ontstaat er daarna mooie en verbindende gesprekken ontstaan. Daarnaast kan ik ook individuele problematiek over gedachten en gevoelens bespreekbaar maken

Onze Specialiteiten

Waarom Brain blocks?

Tijdens een coachingsessie nodig ik cliënten uit om door middel van de Brain Blocks materialen hun gedachten en gevoelens te verbeelden. Ik reflecteer samen met de cliënt op deze beelden. Dit reflectieproces is steeds weer anders. De beelden van een schoolkind zullen namelijk anders zijn dan die van een volwassene. Als coach sluit ik, met mijn reflectieproces aan, op de beelden en het ontwikkelingsperspectief van de cliënt. Hierdoor blijft de werkwijze met Brain Blocks steeds weer op maat. Hoe vaak en hoe lang Brain Blocks wordt ingezet, is dan ook weer anders.

Brain Blocks gaat ervan uit dat kinderen en jongeren zelf het beste weten hoe hun brein werkt, wat ze ervaren in bepaalde situaties en hoe ze reageren hierop. De betekenis van de kleuren en vormen van de kleuren en vormen van de gebruikte blokjes geeft het kind of de jongere dan ook zelf.

Naast het coachen op emoties en gedachte, is het ook mogelijk om ouders, kinderen en jongeren psycho-educatie te geven op Autisme en ADHD met Brain Blocks.